Nyt Apple Watch, hvorfor?

Jeg er netop på vej til at købe et nyt Apple Watch, seneste og smarteste udgave. Men jeg har et ambivalent forhånd til smart-devices, herunder også smart watches. Jeg synes både det er fedt at;
1: Ikke gå med armbåndsur overhoved, og ikke hænge sig i hvad klokken helt nøjagtigt er. Man vænner sig hurtigt til at mærke hvad tid det cirka er, og kan i hvert fald vurdere det inden for et kvarters nøjagtighed.
2: Gå med pæne mekaniske ure af god kvalitet, som et smykke og som et stykke fantastisk håndværk. Jeg har været flere forskellige modeller igennem, og kommer måske til at skrive mere om dette senere.
3: Gå med nyeste version af Apple Watch.

Men hvad er det fede ved et Apple Watch, hvis man ikke gider blive forstyrret af alle mulige bip og notifikationer hele tiden?
For mit vedkommende giver det følgende fordele:

1: Tracker aktivitetsniveauet på en fed måde. Det sikrer især at jeg får pulsen op mindst 30 minutter om dagen, og at jeg får stået op mindst 5 minutter pr time i 12 timer om dagen. Jeg bevæger mig en del i forvejen, men bare fordi man vandrer løs på kontoret eller i haven, er det ikke altid man rammer 30 minutter dagligt. Der går helt naturligt noget gamification i at holde sin “streak” (antal dage i træk hvor man kommer i mål), og det tror jeg er sundt nok.
2: Telefon-funktionen er lige ved hånden. Min telefon ligger ofte i en taske eller til opladning i et skab, eller også har jeg hænderne fulde. Uanset om jeg har hænderne fulde af havesnavs eller børn eller madlavning, er det nemt lige at bede Siri ringe til nogen, eller tage telefonen på uret hvis den ringer. Det virker ret godt.
3: Tidstagning og kalender. Jeg har tilladt notifikationer om kalenderaftaler, og det virker let at få dem på uret i stedet for at skulle finde telefonen frem. Ligeledes tidstagning bruger jeg flere gange dagligt, især i forbindelse med den daglige madlavning.
4: Ringeklokken. Vi bor i et relativt stort (langt og kringlet) hus, på en relativt stor grund. Den gamle dørhammer er hyggelig, men kan overhoved ikke høres længere end et par værelser inde. Så en smart-ringeklokke med videokamera i, der giver lyd og billede direkte på uret, virker ret godt.

Af andre notifikationer har jeg tilladt beskeder fra mine vejrstationer, kursalarmer til aktiehandel, beskeder fra et par overvågningskameraer hvis der kommer biler i indkørslen og lignende.
Alle andre notifikationer er slået fra.
Så samlet synes jeg det er let at sætte op, så det kun understøtter de emner der betyder noget for én, og ikke bare bliver en dims der støjer.

Af negative punkter vedrørende smart-watches, synes jeg det klart største er udkonkurreringen af det klassiske mekaniske armbåndsur. Når man skal til arrangementer hvor et nydeligt ur ville være pænt, optræder jeg ofte lidt kikset med to ure på. – For jeg vil jo stadig gerne have tracket min aktivitet, og have besked hvis der står nogen ved hoveddøren der hjemme.
Jeg ser frem til at kunne vælge en urskrive til Apple Watch, der kan det hele, undtagen at vise klokken 🙂

Er det muligt at støtte noget somhelst velgørende formål når man køber et Apple Watch? – Mja, man kan vælge det i modellen Product RED. Jeg er relativt ligeglad med farven på det, men det støtter noget fornuftigt, og det giver også et lidt anderledes look, der ofte bliver spurgt ind til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *