Pen&Paper rollespil

Kort skriv om vores erfaringer med rollespil. Teksten er skrevet nær 2005, og tilpasset lidt siden da.

Pen&Paper rollespil, det med papir og blyant og terninger, har jeg interesseret mig for i lang tid. Vel cirka fra da jeg lånte Sværd&Trolddom-bøger som 8-årig. Det første rollespil jeg prøvede, var et Sværd&Trolddom jeg selv kørte, med min kammerat Kenneth som spiller. Jeg synes det var fedt at være spillemester (GM/DM), så det har jeg været mange gange siden da. Jeg har selv været spiller væsentligt færre gange end jeg har været spilmester.

I dag spiller både jeg og min hustru en håndfuld gange om året, når det lige passer med venner og bekendte.

Gennem tiden har vi mest spillet Dungeons & Dragons, men også danske Fusion, LEV, Warhammer og Vampire the masquerade.

Vi har spillet meget Dungeons & Dragons i simplificerede udgaver også, før der kom “Starter sets” og “Essential sets”, så nye spillere der ikke har læst regler kan være med smertefrit. Vi er af den holdning at regler er lækre at læse og lave, men mindre vigtige i spil med kreative mennesker, hvis ellers spilmesteren kan være balanceret, intuitiv og impulsiv.
Når vi har tid, kan vi godt lide at lave eventyr og historier selv, men laver dem så enkle og udetaljerede som muligt, for at åbne flest muligheder for spillerne.

Hvis du har lyst til at prøve at spille noget rollespil, er du meget velkommen til at kontakte os.
Ligemeget om du aldrig har prøvet det før, eller om du er mester til det, ligemeget med alder og køn, hvis du har lyst til at prøve, er du velkommen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *