Warhammer maleteknikker

Bemærk at nedenstående tekst er over 20 år gammel. Der kan være holdninger eller ordvalg der ikke længere genkendes af forfatteren 🙂

2002-07-27, Lars Sommer

-Disclaimer
Jeg har valgt at skrive lidt om de avancerede maleteknikker. Du kan mange steder finde information om hvordan du maler hvis du lige er startet. Er det stadig ikke lykkedes for dig, kan du sende en mail til mig, så sender jeg noget info.
Det jeg har skrevet her er beregnet til detaljerede figurer, characters, generaler, udstillingsfigurer og lignende.

-Valg af figur
Vælg en figur du har lyst til at male. Det er kedeligt at sidde og male løs, bare fordi en eller anden bestemt figur SKAL være færdig inden for et par timer. Og resultatet bliver kun godt hvis du synes det er rart det du laver.

-Forberedelse af figur
Når figuren er pakket ud, skal der gøres lidt ved den før du kan gå i gang med at male den. For det første skal du fjerne flash og moldlines. Flash er små rester af støbemasse der stadig sidder på figuren, de fjerne let med en negl eller en kniv. Moldlines er de linjer der fremkommer der hvor formen har siddet sammen, de er lette at fjerne med en kniv, hvor de skrabes og ikke skæres af.
De færreste figurer er perfekte fra fabrikken, derfor konverteres de. Altså du tager dele fra andre figurer og bruger på din nye figur. Måske et andet våben, et andet hoved eller lignende. Du behøver selvfølgelig ikke konvertere spor, men hvis man kigger lidt på de hære der vinder “skønhedskonkurrencerne” er de alle konverterede i større eller mindre grad.
Alle plasticdele limes sammen med plasticlim. Til metaldelene skal der bruges greenstuff (det der to-komponent epoxy kit GW sælger), samt metallim, også kaldet cyanoacrylat. Til meget store metaldele, som for eksempel dragekroppe, kan du bruge pinning metoden. Altså at bore et hul et stykke ned i hver metaldel, og så sætte en stålstav i. Jeg har prøvet nogle gange, men jeg synes personligt at alm. epoxylim er lettere at arbejde med når det er så store dele.
Når figuren ser ud som den skal, og du en extra gang har kontrolleret for flash, skal den grundes. Det kan være en god idé at vaske den først, med lunkent vand og en gammel tandbørste. Det fjerner rester af slipmiddel og fedtede fingre. Nå, men når den er tør skal den grundes. Jeg bruger hvid grunder til næsten alt. Selv om det er en ond drage, eller en grum dæmon, bliver resultatet pænere og klarere når du bruger hvid grunder. Dog kan en sort anbefales til Chaoswarriors og andre folk klædt i meget rustning. Jeg bruger ikke spraygrunder så tit. Da det er svært at komme alle steder, og samtidig ikke få for tykt lag. Brug hellere GW’s “Smelly primer”. Jeg giver figurerne to lag, så jeg er sikker på at der ikke er synligt metal tilbage. Hvis du bruger spraygrunderen to gange, risikerer du let at fylde detaljerne med grunder.

-Forberedelse af dig selv, eller, 8 ting du skal huske
Du skal også selv være klar til at male figuren. Du skal for det første være i godt humør, og have lyst til at male.
Du skal vaske hænder før du går i gang, da malingen ikke sidder så godt fast på en fedtet figur.
Du skal ikke være for træt, og ikke være for aktiv. Du kan kun koncentrere dig hvis du er lige midt i mellem. Du skal derfor heller ikke drikke en masse cola eller kaffe før du skal til at male.
Du skal ikke ryge mens du maler, du risikerer aske på den fugtige nymalede overflade, og skal bruge tid og koncentration på at styre smøgen. Det er vigtigt at du koncentrerer dig 100% om at male. (Det er også for usundt!)
Du skal sidde ordentligt, hvis bordet er for lavt, får du hurtigt ondt i ryggen. Brug en stol der er god at sidde i.
Du skal have godt lys, så du kan se hvad du laver. Jeg bruger en halogenlampe på hver side af mig, så jeg får mindst mulige skygger. Du kan også finde et sted ved et vindue, så du får sollys ind, så det er “de ægte” farver du ser, men det er jo ikke så mange spil Warhammer der foregår på solfyldte steder, så jeg synes kunstigt lys er fint.
Du skal, når du er færdig med en del af figuren, kigge op, opdage at du faktisk har fået ondt i ryggen, og så lave lidt lette sidende udstræksøvelser, så din ryg ikke gror fast i malestillingen.
Du skal have de ting du skal bruge i nærheden. Pensler, maling, vand, papir og lignende. Så du ikke skal rejse dig midt i det hele. Jeg har også altid en æblejuice og en radio i nærheden, baggrundsmusik kan anbefales, men absolut ikke fjernsyn. Du skal kigge på figuren, og fjernsynet udsender en masse irriterende skiftende lys hele tiden.

-Basis farver

-Skygger

-Highlighting

-Detaljer

-Lakering

-Basen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *