Liverollespil

Kort skriv om erfaring med liverollespil. Teksten er skrevet nær 2005, opdateret lidt senere.

Som barn legede jeg tit ridder, musketer, Indiana Jones eller noget science fictionværk, så da jeg hørte om liverollespil var jeg interesseret med det samme. Pen&paper rollespil og Warhammer fyldte allerede meget, så det var relativt nemt at forstå de verdener og koncepter der er i liverollespil.

Gennem tiden har jeg deltaget i forskellige spil, blandt andet Khypris ved Aalborg, “Fuldmåne over Krasnograd” og Vampire-spil på en forladt skole.

I en periode arbejdede jeg som pædagogmedhjælper, primært med fokus på figurkrigsspil og miniaturemaling. Her fik vi også mulighed for at lave en uge med liverollespil. Det er fascinerende så hurtigt børn lærer at lave skumvåben, forstår regler for både rollespil og sikkerhed, og har en masse sjov med det.

Ved siden af liverollespillet har vi samlet blankvåben i en del år. I 2004 var jeg på sværdkamplejr hvor vi trænede teknikker til brug for opvisning og kamptræning med rigtige stålsværd. Det er mere reenactment og middelaldermarked end det er liverollespil, men der er mange overlap.

Gennem tiden har vi lavet en del rekonstruktioner og vikingerelaterede ting, og efterhånden fylder rekonstruktioner i bedste riddermarked/middelaldermarked mere end det klassiske liverollespil. Men vi har plads til begge dele.

Vi kan godt lide at arrangere små liverollespil og workshops med produktion af middelalder-vikinge-fantasy-ting. Hvis du er interesseret i noget af det, er du velkommen til at kontakte os.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *